Pianist.Erik Pots - pianist

Ik ben op jonge leeftijd begonnen met muziek maken. Ik heb ongeveer een 6-tal jaren les gehad op het orgel (modern en klassiek) aan de muziekschool in Hoogezand. Na enkele jaren les ben ik in de kerk gaan spelen. Kort daarna volgden ook de eerste bandjes. Achtereenvolgens waren dit Nehemian, Daybreak, Abda en momenteel speel ik
in de band Face2Face. Hierdoor heb ik mijn spel verbreed en momenteel speel ik zowel op orgel als piano.
Ik heb het altijd leuk gevonden om meerdere soorten muziek te maken en ik heb daarom naast het spelen in de kerk en in bandjes ook dikwijls koren begeleid. Lange tijd heb ik het Gemengde koor ‘Sursum Corda’ uit Hoogezand mogen begeleiden en sinds een aantal jaren ben ik nu met veel plezier de vaste begeleider van het Chr. Mannenkoor “Prins Alexander”.
 

Wiebe de Boer. Op zeer jeugdige leeftijd begon hij reeds met het volgen van lessen algemene muzikale vorming, nam vervolgens accordeon-les en vervolgde zijn muzikale vorming door het nemen van orgellessen waarbij hij uitblonk door naast z’n studie aan de kweekschool, het bekende Gehrels muziekdiploma te halen. Op 19 jarige leeftijd begon hij zich toe te leggen op het dirigeren van koren, waarbij hij zeer succesvol was met een jongerenkoor uit Loppersum en tijdens die periode bij Jan Eelkema, Jitze Nicolai en Jan Veninga, stuk voor stuk bekende muziekdocenten, ver binnen de daarvoor gestelde tijd, het felbegeerde diploma voor koordirigent behaalde, aansluitend aangevuld en succesvol afgerond met het diploma koor- en orkestdirectie. Hij dirigeerde o.a. in Delfzijl het Geref. Kerkkoor “Soli Deo Gloria” en het Herv. Zangkoor “Immanuël” en een paar kinderkoren. Hij was 2e dirigent van het mannenkoor Cantate Domino in diezelfde plaats en dirigeerde in de loop van de jaren koren in Hoogezand, Zuidbroek, Winschoten, Bierum, Vriescheloo en Groningen. Zijn specialiteit, harmonieleer en contrapunt, kreeg vorm en diepgang tijdens het volgen van een vijfjarige studie bij Johan Brouwer en Anco Ezinga. Inmiddels geniet Wiebe landelijke bekendheid door zijn geheel eigen en vaak speelse bewerkingen van koormuziek.